6 найпопулярніших видів піци

Італійська піца – страва, яка знайома всім, проте мало хто замислювався, скільки насправді цікавих та поживних видів існує. Тому сьогодні ми поговоримо про це, про  найпопулярніші варіанти трикутничків родом з сонячної Італії.

Топ піц з Італії, які неможливо не знати

Усі види італійської піци суттєво відрізняються один від одного, проте їх споріднює спосіб та особливості приготування, а ще – класичні інгредієнти.

1. Неаполітанська

Класика, яку не так вже й давно додали до переліку нематеріальної спадщини ЮНЕСКО. Справжня неаполітанська піца м’яка, не містить хрумкої скоринки, а також випікається за температури у 400 градусів у печі на дровах. Щоб досягти цього її розкочують від центру до країв, рухаючи таким чином усередині тіста бульбашки повітря. Як результат – скоринка випікається до того, як начинка посередині стане надто твердою.

2. Кальцоне

Можливо, один з найунікальніших різновидів піци, оскільки фактично являє собою закритий пиріг у вигляді напівмісяця. Насправді усередині ховається неаполітанська піца, яку банально згортають. Особливість полягає у тому, що тісто формують без міцних краєчків, а потім запікають у печі.

3. Смажена

Так-так, піца може бути не лише запечена у печі, а й смажена у фритюрі! З’явилась така страва, звісно, у Неаполі, де створюють найбільшу різноманітність сучасних піц. Візуально вона нагадує кишеньку, усередині якої – смачна начинка. Вона обсмажується у маслі до золотавого кольору, а начинка при цьому лишається свіжою, без краплинки масла.

4. Метрова

Цікаво, але це не новинка, яку придумали подавали в Україні, а досить актуальний різновид піци в Італії. Вона чимось візуально нагадує варіант, нарізаний на шматочки, проте готується трохи інакше. Її викладають не на деко, змащене та вкрите пергаментом, а запікають одразу у печі. Така страва досить унікальна, підходить для великої кількості людей, а ще має помірну товщину – близько одного сантиметра та безліч начинки.

5. Сицилійська

Насправді таку піцу часто плутають з іншими видами, бо заведено вважати, що вона має виключно квадратну форму. Інакше її називають сфінчіоне, й готують на території міста Палермо. Візуально вона чимось нагадує фокаччу, бо має високі бортики, присмачена спеціальним томатним соусом, який підсушують на сонці.

Цікаво, але на Сицилії існує безліч видів піци. Наприклад, скаччата, яку готують у Катанії, й яка складається з кількох шарів тіста, між якими викладають начинку з різними інгредієнтами.

6. Римська

А ось ця страва – повна протилежність неаполітанській класиці. Вона має значно тонкіше тісто, а ще – хрумку скоринку, а тому її можна тримати у руках, бо начинка не переважує краєчки, й трикутнички навіть не треба згортати для зручності.

Хочете обрати смачні італійські трикутнички – тоді нумо до нашого широкого асортименту!

Читайте також
20
February
Які інструменти потрібні для приготування піци?

Піца у Франківську – одна з найпопулярніших страв, за допомогою якої можна нагодувати не лише дорослих, а й дітей. Однак при цьому варто мати не лише якісні інгредієнти, а й певний набір інструментарію для її створення. Які інструменти варто мати під рукою Особливість приготування італійської страви полягає не лише в тому, що варто підібрати соус, […]

20
February
Як обрати ніж для піци?

Піца в Івано-Франківську вже давно стала культовою стравою, яку полюбляють їсти як у будній день, так і під час свят. Але якщо ви хочете зготувати її самостійно – то вам точно знадобиться ніж, аби розділити її на шматочки. А про те, якими вони бувають – далі у статі. Якими бувають ножі для піци Найперше варто […]

21
August
Популярні спеції для приготування піци

Обираючи страви у нашому ресторані Donatello Pizza, ви можете помітити оригінальний посмак трикутничків. Однак річ не лише у якості інгредієнтів та їх поєднанні, а й у використанні правильних трав, прянощів та спецій. Які спеції варто додати до піци Щоб страва мала традиційний, або навпаки, авторський смак, необхідно підібрати та додати до неї певні види прянощів, […]