Популярні спеції для приготування піци
Обираючи страви у нашому ресторані Donatello Pizza, ви можете помітити оригінальний посмак трикутничків. Однак річ не лише у якості інгредієнтів та їх поєднанні, а й у використанні правильних трав, прянощів та спецій.
Які спеції варто додати до піци
Щоб страва мала традиційний, або навпаки, авторський смак, необхідно підібрати та додати до неї певні види прянощів, за допомогою яких трикутнички заграють новими фарбами.
Орегано
Має пікантний, трохи м’ятний, камфорний посмак, у якому є відтінки землі та дерева. Завдяки цьому орегано – приправа універсальна, яка легко поєднується з іншими у стравах. Додавати її можна до зелені, наприклад, до шпинату та руколи, а ще – до пепероні та інших видів салямі.
Базилік
Так само як і орегано, має яскраво виражений смак та аромат. Їх часто використовують разом для створення гармонійного поєднання. Базилік має трохи більш солодкуватий посмак, й його нотки залежать від виду, який ви використовуєте. Свіжі листочки будуть мати аромати лимона, а сушені – м’яти.
Розмарин
Ще один непрямий нащадок традиційної м’яти, який знайшов своє відображення в італійській кухні. Часто його додають до соусів, аби зробити їх пікантнішими та смачнішими. Особливо, якщо ви самостійно хочете приготувати томатну пасту для змащення тіста. Найкраще розмарин поєднується з мисливськими ковбасками, а ще – салямі.
Червоний перець
Дрібка червоного перцю додасть піці гостроти, навіть якщо вона планувалась як м’яка та ніжна. Найкраще перець поєднується з м’ясом, а ще – з сиром та деякими видами овочів. Наприклад, з нейтральними кабачками, баклажанами та томатами.
Часник
Він входить у п’ятірку спецій, які сміливо можна вважати найкращими для приготування різноманітних страв. Смажений часник можна навіть використовувати як начинку, або для того, аби додати посмаку та аромату соусу. Часник гарно поєднується з м’ясними трикутничками, а також з усіма доступними овочами.
Які ще спеції можна додавати у піцу
Окрім вищенаведених, також варто відзначити й інші варіанти спецій, за допомогою яких можна створити якісну, домашню або професійну піцу.
Сміливо додавайте до трикутничків наступні види спецій:
- Сіль, яку можна додати у тісто для регулювання ступеня його підйому, пухнастості тощо. Вона також дозволяє зберігати свіжість продуктів;
- Цукор, який додають не лише для солодкуватості, а й для прискорення процесу бродіння окремо взятих інгредієнтів;
- Коріандр, що використовується у ніжних та свіжих стравах. Завдяки яскравому та неординарному посмаку, краще додавати його до сиру фета та овочів;
- Кунжут, який вкладають у тісто для набуття ним горіхового посмаку та хрумкої текстури, підходить для менш пікантних начинок, наприклад, курятини та телятини;
- Кумин, чий терпкий аромат та посмак гарно підходить для страв, де міститься картопля та яловичина.
Обирайте найсмачніші варіанти італійських трикутничків у нашому меню!