Які інструменти потрібні для приготування піци?
Піца у Франківську – одна з найпопулярніших страв, за допомогою якої можна нагодувати не лише дорослих, а й дітей. Однак при цьому варто мати не лише якісні інгредієнти, а й певний набір інструментарію для її створення.
Які інструменти варто мати під рукою
Особливість приготування італійської страви полягає не лише в тому, що варто підібрати соус, основу до тіста, а ще – правильно скомбінувати між собою інгредієнти. Важливо послуговуватись при цьому якісними технічними й не лише інструментами, від яких рівно наполовину залежить смак майбутнього коржика.
Для випікання
Найперше, що у вас має бути – це пічка. Асортимент цієї техніки достатньо великий у будь-якому магазині, але не завжди чим дорожча модель – тим вона ліпша. Звертайте увагу на функціональні вироби, які не виходять за рамки вашого бюджету. Для домашнього випікання можна обрати електричні чи газові моделі, а для приготування в ресторані краще обирати дров’яні.
Не зайвим буде також камінь для випікання піци. Завдяки рівномірному нагріванню, він зможе оптимально пропекти інгредієнти, а ще – сформувати хрустку скоринку.
Для тіста
Формування та змішування інгредієнтів для тіста, а потім його подальше вимішування та розкочування потребує відповідної техніки. Так, до прикладу, якщо ви робите багато піц й часто – тоді вам знадобиться тістомісильний апарат. У домашніх умовах його можна замінити качалкою, або ж й зовсім місити руками, як це роблять італійські майстри.
Для зважування
Смачна піца – це збалансована страва, де усі інгредієнти містяться у потрібній кількості. А тому не обійтися і без кухонних ваг. Цифрові ваги – єдиний спосіб, як правильно обрати потрібну кількість інгредієнтів й не помилитись при цьому. Особливо важливими вони будуть на етапі формування тіста та підборі сипучих інгредієнтів.
Для підготовки інгредієнтів
Для того, аби подрібнити сир, у залежності від того, який його вид ви обираєте, знадобиться терка або м’ясорубка (якщо це великий шматок твердого молочного продукту).
Щоб подрібнити різноманітні інгредієнти, знадобляться професійні кухарські ножі – з гострим, тонким, гладеньким або ж пилчастим лезом. Не зайвою буде й дерев’яна дошка, просочена спеціальним розчином, щоб до неї не прилипали овочі або ж м’ясні продукти.
Для соусу
Спеціальні ложки, мірні ємності, а також баночки, в яких можна довготривало зберігати соус, піали для його приготування теж будуть доволі доречними. Звертайте увагу, аби інструменти були з металу, кераміки, скла або інших матеріалів, за якими легко доглядати й які легко миються.
Для подачі
Для цього можна використати як звичайну дерев’яну дошку, так і безпосередньо кілька тарілок. Кращий вибір – подача на столі, де ви зможете задіяти безпосередньо ножі для піци, що розділять її на окрему, потрібну кількість шматочків для кожного з гостей.