Як обрати ніж для піци?
Піца в Івано-Франківську вже давно стала культовою стравою, яку полюбляють їсти як у будній день, так і під час свят. Але якщо ви хочете зготувати її самостійно – то вам точно знадобиться ніж, аби розділити її на шматочки. А про те, якими вони бувають – далі у статі.
Якими бувають ножі для піци
Найперше варто відзначити, що якісний ніж для розділення італійського коржику має бути міцним, виконаний зі стійких до пошкодження та корозії матеріалів. Окрім цього він має бути зручним, аби рука того, хто ділить піцу на шматочки, не втомлювалась, гостро заточеним, але при цьому не бути небезпечним для оточуючих, а ще – простим у догляді.
У магазинах можна зустріти такі типи ножів для піци:
- Класичні: мають форму колеса та руків’я, розділяють піцу завдяки тому, що колесо гостро заточене й тисне на шматочки страви. Серед переваг – не зміщують начинку під час розрізання;
- З хистким лезом: схожі на двосторонню пилку, мають форму напівмісяця. Завдяки тому, що розкочуються вперед та назад, швидше нарізають страву на шматочки, а ще – вона не прилипає до леза;
- Ножиці: незвичний варіант ножів, який часто задіюється у домашніх умовах. Мають форму ножиць, але при цьому з іншим нахилом леза, завдяки чому різ швидкий та плавний.
Обирати серед цих трьох видів насправді легко: важливо звертати увагу на власне розуміння комфорту, а ще – на те, як довго та як часто ви будете послуговуватись цим ножем.
На що звернути увагу під час вибору ножа
Обираючи такий інструментарій, за допомогою якого ви зможете розділяти страву на шматочки швидко й без особливих проблем, потрібно дотримуватись кількох порад від спеціалістів.
Звертайте увагу на наступні деталі:
- Найкращим матеріалом для ножів буде нержавіюча сталь. Для руків’я можна обирати будь-який матеріал – резину, пластик, дерево, метал.
- Звертайте увагу на те, чи є у виробу сертифікат, який буде говорити про його якість та проходження контролю після виробництва.
- Різновид ножа, про які ми говорили вище, й де найзручнішим та найпростішим, а ще – найдешевшим вважається класичний колісний.
- Безпека використання, яка може формуватись за допомогою спеціальних перегородок між руків’ям та лезом, що дозволяють уникнути травмування шкіри та пальців.
- Стійкість до зносу, завдяки чому ніж для піци буде працювати довше. Для цього варто обирати варіанти, які мають гарантію не менш як один рік.
- Гігієнічність та легкість догляду. Кращим вибором стануть моделі, сформовані з цільного шматка сталі, що не мають тріщин та стиків, а тому за ними легше доглядати.
- Вартість також має значення. Дешеві ножі для піци можуть мати неякісні матеріали, частіше тупитись під час використання, а тому краще звертати увагу на середній ціновий сегмент.
А також пам’ятайте: потрібно не лише правильно обрати ніж, а ще й доглядати за ним, вчасно мити й заточувати, аби зберегти якість різа піци та гостроту леза!